Przewodniki Komisji Europejskiej oraz laboratoriów referencyjnych UE do przepisów Unii Europejskiej dotyczących bezpieczeństwa żywności
Wytyczne (przewodniki) do przepisów UE [8]
- Badania okresu przydatności do spożycia - Listeria monocytogenes (PL)
- Badania okresu przydatności do spożycia - Listeria monocytogenes (EN)
- Wytyczne dotyczące wykonania niektórych przepisów rozporządzenia (WE) nr 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych
- Wytyczne dotyczące wykonania niektórych przepisów rozporządzenia (WE) nr 853/2004 dotyczącego higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego
- Wytyczne dotyczące wdrażania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności obejmujących dobre praktyki higieniczne i procedury oparte na zasadach HACCP, z uwzględnieniem zasady elastyczności
- Wytyczne opisujące kategorie żywności w Części E Aneksu II do Rozporządzenia (WE) Nr 1333/2008 w sprawie dodatków do żywności - wersja 5, czerwiec 2017 r
- Dokument roboczy w sprawie kwestii dotyczących urzędowej kontroli dodatków do żywności i środków aromatyzujących
- Próbkobranie z obszarów produkcyjnych - Listeria monocytogenes
Data wytworzenia: 2022-09-27 12:40
Data publikacji: 2022-09-27 12:40
Osoba udostępniająca na stronie: Dariusz Fitt
Data ostatniej modyfikacji: 2022-12-14
Osoba modyfikująca: Dariusz Fitt